Spring naar inhoud

Lockpick je eigen slot open!

mei 18, 2016

Het overkomt iedereen wel eens dat ze de sleutel kwijt raken van een slot. Dit kan soms erg vervelend zijn omdat het tijd en energie kost. Daarnaast kan het ook nog eens onverwachtse kosten met zich meebrengen, zoals de kosten van een slotenmaker. Ook heeft u dan weer een nieuw slot nodig met de benodigde sleutel kopieën. Deze moet u of iemand anders dan weer installeren dit kost ook weer veel tijd en energie.

Maar wist u dat het ook mogelijk is om uw eigen sloten schadeloos te kunnen openen? Het heet “lockpicking” en het is een vaardigheid waarmee sloten schadeloos openen gemaakt kunnen worden. Het werkt door in te spelen op de kwetsbaarheden van het slot.

lockpickcilinderslot

Hoe werkt lockpicking?

Doordat de kern van een cilinderslot niet perfect aansluit ontstaat er een speling in het slot. Door deze speling is er een lichte draaiing mogelijk waardoor er een randje ontstaat die gebruikt kan worden om de pinnen op de juiste hoogte te splitsen.
cilinderslot1
Bij normaal gebruik veroorzaakt een sleutel het zelfde effect. De sleutel drukt namelijk de pinnen naar een bepaalde hoogte.

Door de unieke combinatie van verschillende inkepingen in het slot worden de pinnen verder of minder ver weg gedrukt.

Een sleutel die bij het slot hoort is dus zo ingesteld dat deze de juiste veranderingen teweegbrengt in het slot waardoor het slot open kan.

Lockpick set gebruiken

Bij lockpicking kun je dus de speling in het slot gebruiken om een randje te creëren waarmee je de pinnen kan splitsen op de juiste hoogte. Je gebruikt hiervoor twee verschillende soorten gereedschappen.

lockpicking

Een tension wrench om de spanning op het slot te brengen waardoor je het randje creëert. En een lockpick om de pinnen binnen in het slot heen en weer te bewegen tot ze naar de juiste positie zijn gebracht. Je moet dus eigenlijk twee dingen tegelijk doen.

Het kost daarom ook best wel wat oefening om deze vaardigheid te bemeesteren. Maar als u eenmaal deze vaardigheid heeft bemeesterd dan zult u het nooit meer verleren.

Zeker in noodsituaties kan dit nog wel eens goed van pas komen. Het gebeurt namelijk altijd op de meest onverwachte momenten en op die momenten kunt u maar het beste voorbereid zijn.

Advertenties

From → lockpicken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: