Skip to content

Lockpicking sport beoefenen?

december 10, 2015

Het openen van sloten is in Nederland sinds enkele jaren echt een sport geworden!

Deze sport wordt ook wel lockpicken genoemd en staat bij de experts ook bekend onder de term locksport. In Nederland is het gewoon toegestaan deze sport te beoefenen. Dit omdat het praktisch niet beter inzetbaar is voor criminelen dan normale entry methodes.

cardlockpickpadlock2

Er zijn in Nederland meerdere verenigingen en groepen die samenkomen om samen gezellig te lockpicken. Deze mensen hebben totaal geen criminele intenties en doen het puur omdat ze nieuwsgierig zijn naar sloten. Het is jammer dat deze sport niet volledig vrij beoefend kan worden omdat veel mensen zich ervoor schamen omdat ze bang zijn om als crimineel gezien te worden.

Lockpicking in de Media

Dit beeld komt vooral door de media die vooral het spannende idee achter lockpicking toont. Namelijk dat ze elk slot dat moment binnen enkele seconden kan openen.

lockpick-avond.jpg

Dit is dus totaal geen realiteit maar wel het beeld wat veel mensen hebben van lockpicking. Dit is de reden dat sommige mensen het raar vinden wanneer ze er achter komen dat de sport vrij te beoefenen is.

Waarom is lockpicking legaal?

Lockpicking is namelijk best moeilijk om te bemeesteren het kost redelijk veel tijd en energie om goed in te worden. Je moet namelijk veel oefenen om je vingers te laten wennen aan de innerlijke onderdelen van een slot. Dit zijn ook nog eens ontzettend kleine onderdelen dus erg gevoelig voor de kleinste aanraking.

Juist omdat het zo kunst is om goed in te worden is het gewoon toegestaan om vrij te beoefenen in Nederland. Uiteraard moet je wel toestemming hebben van de eigenaar van de sloten waarop je oefent of je kunt natuurlijk je eigen sloten gebruiken. Maar je moet hierbij wel oppassen dat je het slot niet kapot maakt want omdat je toch zit de priegelen in het slot kan het zijn dat je hem kapot maakt. Daarom kun je beter maar geen sloten lockpicken die in gebruik zijn.

Omdat veel mensen dit beeld hebben van lockpicking dat het makkelijk te misbruiken is. Komen er ook veel mensen op af met slechte intenties. Deze zullen echter snel teleurgesteld raken wanneer ze erachter komen dat lockpicking redelijk lastig is en niet bedoeld is voor praktische toepassingen. De reden waarom het vrij te beoefenen is is omdat het dus een sport is!


Mede mogelijk gemaakt door Internet Bureau Blom en de Wit

 

 

Advertenties

From → lockpicken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: