Skip to content

Lockpicking als sport

augustus 19, 2015

Er is een nieuwe sport in Nederland in opkomst die steeds populairder wordt. Lockpicken is de laatste jaren steeds populairder geworden vooral doordat computer hackers een vergelijking zien tussen het openen van sloten en het kraken van computers. Bij lockpicking wordt een slot geopend zonder daarbij gebruik te maken van een sleutel. Eerst hielden alleen slotenmakers zich bezig met deze vaardigheid maar inmiddels raken steeds meer mensen nieuwsgierig naar deze bezigheid.

Hoe moeilijk is lockpicking?

Dat ligt eraan aan wie je het vraagt. Sommige beweren dat het ontzettend moeilijk is een andere zeggen dat het redelijk makkelijk is. De meer ervaren lockpicker zal niet veel moeite hebben met het openen van een slot. Maar voor beginners kan het een onmogelijke opgave lijken. Zeker bij je eerste slot is het makkelijk om de moed te verliezen. Gelukkig is er de laatste jaren veel informatie beschikbaar op het internet. Maar de algemene regel geldt oefening baart kunst. Hoe vaker je oefent des te beter je erin wordt. Je kunt niet verwachten dat je binnen enkele uren de technieken onder de knie krijgt. Het kost soms jaren aan ervaring er echt goed in te worden. Maar als je het eenmaal kan dan zul je het nooit meer verleren.

Hoe kan je leren lockpicken?

Er zijn diverse online leren plekken waar allerlei leuke informatie wordt verzameld om het beginners makkelijker te maken. Zo heeft bijvoorbeeld de lockpicking universiteit een leuke pagina samen gesteld om te leren lockpicken. Er zijn nog talloze andere bronnen waar je meer kunt leren over lockpicken maar over het algemeen is het belangrijk om de volgende dingen in gedachte te houden:

  • Zorg ervoor dat je de basis theorie snapt.
  • Neem niet teveel hooi op je vork.
  • Oefen!

 

lockpickbijeenkomst

Als je je nog meer wilt verdiepen in geavanceerde lockpick technieken zijn er eventueel ook maandelijkse bijeenkomsten van mensen die deze sport beoefenen. Maar ga hier niet met volle verwachting naar toe dat ze je alles zullen aanleren want dit zijn ook gewoon beoefenaars van deze sport en worden hier niet voor betaald. Ze doen het voor de lol dus ze zijn er niet alleen om jou te helpen.

Advertenties

From → Uncategorized

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: