Skip to content

Wat is lockpicken?

oktober 15, 2014

Lock picking is de kunst van het ontsluiten van een slot door het analyseren en manipuleren van de onderdelen van het blokkeersysteem, zonder de originele sleutel. Dit is de methode of de ideale manier openen van een slot zonder de juiste sleutel, zonder het slot te beschadigen, waardoor nieuwe pinnetjes kunnen worden geladen voor later gebruik.

Waarom zou je beginnen met lockpicking?

Lockpicking is belangrijk omdat men de geopende sloten na het ontgrendelen kan hergebruiken. Het is nuttig met antieke sloten die onmogelijk zou zijn om te vervangen als destructieve binnenkomst methoden werden gebruikt. Dit is een mogelijkheid in de eerste plaats bezeten door slotenmakers en door personen die betrokken zijn bij intelligentie of speurwerk waarvoor geheimhouding is een noodzaak.

Wat zijn de instrumenten?

Ervaren lock-pickers gebruik maken van een breed scala aan instrumenten. Ze zijn waarschijnlijk om te gaan werken met behulp van een hele toolkit met pikhouwelen, “harken” (picks voor harken een slot), en de spanning sleutels, die zijn klein genoeg dat een basis lock picking kit zou kunnen passen in een broekzak. Worden uitgerust voor een groter bereik van eventualiteiten, een lock-picker kan een kit die andere instrumenten, zoals een inbraakalarm ontduiking kit, een sleutel-impressie kit bevat te gebruiken (voor het maken van een verdeelsleutel op basis van indrukken die een slot maakt op een blanco sleutel), een sleutel-patroon-apparaat (voor het kopiëren van ouderwets afgeweerd toetsen, gemaakt om te passen in de hendel sloten), bestanden en andere items.

lockpick-set

Nog meer verfijnde een elektrisch slot-openingsinrichting, die wordt gebruikt in combinatie met een pick de pennen verplaatsen naar de juiste positie. Bovendien kan een lockpick pistool worden gebruikt om de meeste pin tumbler-mechanismen openen. Wanneer de trekker, slaat men de pennen met de pick, waarna een spanning sleutel wordt toegepast op het cilinderslot draaien.

Er zijn andere soorten technieken en instrumenten, zoals er variaties in lock ontwerp, zoals de wafer-cilinderslot, waarbij tumblers in de vorm van wafers in de plaats van pennen. De meeste aspecten van de lock-picking zijn eenvoudig in concept, maar verre van eenvoudig in de toepassing. Goede slotenmakers zijn bijna altijd goed slot-plukkers, en het omgekeerde is bijna net zo waar: een getalenteerde lock-picker, bijvoorbeeld, moet in staat zijn om een ​​slot te herconfigureren om een bepaalde toets te passen, een vaardigheid die uiteraard van enorm voordeel zou zijn om een officier intelligentie in een geheime operatie.

Advertenties

From → lockpicken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: