Skip to content

Hoe kan je een slot open kraken zonder sleutel?

september 11, 2014

Ze noemen het een sport en ze houden jaarlijks internationale wedstrijden om te kijken wie er het snelst in is. Het is niet makkelijk om te leren en de meeste mensen die het kunnen zijn er erg voorzichtig mee om het andere mensen te leren. Het is namelijk nogal voor de hand liggend dat er ook veel mensen zijn die deze lockpicking vaardigheden willen misbruiken voor criminele activiteiten.

Kan lockpicking misbruikt worden?

Gelukkig haken criminelen vaak al snel af omdat het in de praktijk toch niet altijd de snelste oplossing is. Lockpicken is namelijk meer voor de echte liefhebbers van uitdagingen.

Ze zien het als een uitdaging om het systeem te slim af te zijn en zwaktes te ontdekken. Ze investeerden hier veel tijd en energie in om dit voor elkaar te krijgen. Maar zelfs dan hebben ze nooit een garantie dat ze een slot snel op kunnen krijgen.

Lockpicking in Nederland

In Nederland zijn er een paar duizend die deze sport actief beoefenen maar in Duitsland en Amerika is het gigantisch populair en zijn er nog veel meer beoefenaars. Veel van deze lockpickers komen samen speciale lockpicking evenementen hierbij spelen ze wedstrijden en delen informatie over sloten.

Lockpick is een officiële sport en is gewoon legaal om te beoefenen. Om goed te worden in lockpicking heb je erg gevoelige vingers nodig. De kleinste veranderingen in het slot moet je namelijk kunnen waarnemen. Door goed te voelen wat er een slot gebeurt kun je de pinnetjes zo manipuleren dat het slot denkt dat de juiste sleutel wordt ingebracht.

Nieuwe ontdekkingen

In de lockpick wereld worden er ook constant nieuwe ontdekkingen gedaan. Zo is er onlangs nog ontdekt dat je een kluis kunt openen met een magneet.

Ontdekkingen zoals deze komen voort uit constante nieuwsgierigheid van gepassioneerde lockpickers. Dit draagt een positieve bijdrage bij aan de verdere ontwikkeling van sloten. Zo worden sloten steeds veiliger!

Advertenties

From → lockpicken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: