Skip to content

Mijn ervaringen met lockpicken

september 9, 2014

Hollywood vindt het helemaal geweldig je ziet het terug in veel films en videogames. Maar het bestaat in het echt ook het heet lockpicking en iedereen kan het leren. In de films en videogames is het misschien een beetje overdreven maar het kan echt.

 

Cijferslot open kraken
Cijferslot kraken

Zie hier een voorbeeld hoe ze bij de lockpicking universiteit uitleggen hoe je een cijferslot kunt openen. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt lockpicking niet vaak voor criminaliteit gebruikt. Het is namelijk niet zo snel en niet de makkelijkste manier om sloten snel open te krijgen.

Motivatie van Lockpickers

Lockpickers doen het vaak meer voor de kick, om een systeem te verslaan wat er juist voor is ontworpen om dat te voorkomen. Sloten zijn ontworpen om ongeautoriseerd toegang niet toe te laten en dit is precies wat lockpickers proberen te bereiken. Niet omdat ze criminele intenties hebben maar om het te kunnen en om te kijken hoe goed ze zijn.

Lockpicking is Internationaal

Er zijn internationaal duizenden lockpickers die vaak samenkomen om informatie uit te wisselen en wedstrijden te houden. Bij deze wedstrijden gebruiken ze verschillende technieken en kijken ze wie het snelst een slot kan openen met deze technieken. Ze gebruiken hierbij allerlei vreemde lockpick gereedschappen en ontleden allerlei verschillende soorten sloten. De nieuwe ontdekkingen delen zij met elkaar. Sloten fabrikanten maken hier vaak gebruik van en vragen advies aan deze experts op het gebied van beveiliging.

lockpicking

Het is jammer dat lockpicken vaak worden verward met criminelen omdat ze juist ongelooflijk gepassioneerd over hun vak zijn. Het kost namelijk veel geduld en doorzettingsvermogen om goed deze technieken te kunnen toepassen. Voor hun is het vergelijkbaar met puzzelen alleen dan een tikje spannender.

Positieve bijdrage van Lockpicking

Ook veiligheidsbedrijven maken vaak gebruik van de diensten van een lockpickers om op de hoogte blijven van de nieuwste lockpick technieken en zwaktes. Ze helpen om beveiliging steeds beter te maken en dit constant te testen.

Advertenties

From → lockpicken

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: